Aubergine falafel med valnødder

Jeg er lidt i tvivl om denne opskrifts oprindelse, men jeg tror det er Kirsten Skaarup. Hun har mangle lækre retter. Jeg har sandsynligvis rettet i den efter egen smag hvilket jeg jo altid gør.

Disse falafler eller hvad man vil kalde dem er super velsmagende, og man kan bruge dem til mange forskellige ting. For eksempel som tilbehør til pasta sammen med en lækker tomatsovs. Jeg kan rigtig godt lide at bruge dem ligesom man bruger falafel i et pitabrød med en masse lækkert fyld. Eller på brød som pålæg.

Man kan bruge alle mulige andre krydderurter, koriander, oregano, eller hvad man kan lide.

Aubergine falafel med valnødder

Aubergine falafel

 

 

 

 

 

 

 

 

4 pers.

Ingredienser:

  • 1 stort løg
  • 1 ½-2 auberginer
  • 3 fed hvidløg
  • 75 gr. valnødder
  • ½ potte basilikum
  • ½ potte persille
  • 75 gr. rasp
  • Salt/peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:
Skær auberginer i små tern og steg dem på panden i olie indtil de bliver bløde. Det tager ca. 15 minutter. I mellemtiden hakkes løg og hvidløg og steges i olie på en anden pande.

Kom valnødder i food processor og hak dem, tilsæt derefter auberginer og løg sammen med krydderurter, salt og peber og rasp. Kør det til en jævn fars.

Hvis du ikke har travlt, er det godt at lade farsen hvile i køleskab i en halv times tid, så er den nemmere at arbejde med men det er ikke nødvendigt. Derefter trilles farsen til små boller og sættes på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ovnen ved 200 °C i 15 minutter, vend dem og bag dem 15 minutter mere. Brug evt. varmluft noget af tiden, så bliver de fine og gyldne.

Velbekomme, det er mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *