Auberginegryde

Jeg læste i dag, at salget af kød i USA er kraftigt faldende og har været det i flere år nu. Det er ikke fordi der kommer flere vegetarer men fordi folk generelt er begyndt at skære ned på kødindtaget, primært af helbredsmæssige grunde. Jeg håber, den positive udvikling fortsætter og spreder sig mere og mere til resten af den vestlige verden.

Her kommer en opskrift med både æg og mælkeprodukter. Det er ikke planen at lægge mange opskrifter med æg og mælkeprodukter her, men man kan jo vælge at være vegetar med eller uden disse produkter og om ikke andet kan de være gode i en overgangsperiode.

Jeg vil skrive noget mere om æggeproduktionen snart, men hvis man gerne vil vide noget mere om mælkeprodukternes oprindelse,så læs med her.

Auberginegryde

Auberginegryde

 

 

 

 

 

 

 

2-3 pers.

Ingredienser:

  • 3 auberginer
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ tsk. Gurkemeje
  • Salt/peber
  • Olie
  • 4 æg
  • 1 dl. cremefraiche
  • 2 spsk. hakkede soltørrede tomater
  • 1 potte basilikum

Fremgangsmåde:

Del auberginerne i 4 dele på langs. Bag dem i ovnen ved 225 ° C i ca. 25 minutter til de er møre. Skrab kødet ud og hak det.

Varm olien op og tilsæt hakket løg og hvidløg. Dernæst tilsættes auberginekødet, hakkede tomater, gurkemeje samt salt og peber. Lad det stå og simre i 10 minutter.

Til sidst slås æggene ud over et ad gangen. Lad være at røre i retten, lad æggene ligge og blive klar ovenpå. Læg låg på og lad retten stå i ca. 5 minutter mere.

Rør creme fraiche sammen med soltørret tomat og basilikum og smag til med salt og peber.

Server med en god salat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *