Bøfsandwich

Det har været en travl arbejds weekend, jeg har været ved at lægge to værelser sammen og alle børnene har været hjemme og hjælpe. Efter sådan en omgang hårdt arbejde skulle de selvfølgelig ikke snydes for et godt måltid og det blev de bestemt heller ikke :)

Lækker gammeldags bøfsandwich med skønne bøffer helt uden kød og animalsk fedt eller mælkeprodukter. Alligevel ville nok de færreste kunne smage forskel. Så selvom bøfsandwich er en lidt snasket ret med masser af sovs, ketchup og remoulade, så kan denne spises med god samvittighed.

Bøfsandwich:

Bøfsandwich

 Bøffer: 

Ca. 6 stk.

Ingredienser:

  • 65 gr. soy4you (sojagranulat som købes i f.eks. Føtex, Bilka, Rema 1000, Kvickly, Superbrugsen, Irma, SuperBest & Meny. Et fantastisk produkt, sundt, billigt og nemt at arbejde med og minder utroligt meget om oksefars, prøv det!)
  • 2,5 dl. bouillon
  • 1 stort løg
  • ½ squash
  • 1 stængel bladselleri
  • 4 spsk havregryn
  • 5 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. muskatnød
  • Salt/peber
  • Rasp
  • Olie

(karbonade opskriften er ærbødigst lånt her: https://thomaserex.wordpress.com/2015/05/13/mor-hannes-kabanajer-kartoffelsalat/)

Fremgangsmåde:

Udblød sojagranulat i bouillon i ca. 10 minutter, evt. overskydende væske hældes fra.

Løg, squash og bladselleri hakkes i foodprocessor og det udblødte sojagranulat blandes i.

Tilsæt alle øvrige ingredienser udover rasp. Lad evt. farsen hvile lidt på køl. Form derefter karbonaderne og vend dem forsigtigt i rasp. Pas på de ikke skilles ad.

Steg dem i olie og lad dem blive en smule brune og faste før de vendes. Steg dem til de er gennemstegt, det går ret hurtigt. Disse kan selvfølgelig bruges til meget andet end bøfsandwich, de kan for eksempel serveres som bøffer, karbonader eller som en burger.

Sauce:

  • 3 løg
  • Olie
  • 3 spsk. mel
  • ½ l bouillon
  • 1 spsk. fransk dijonsennep
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 1 dl. rødvin
  • Salt/peber
  • 6 burgerboller
  • Tilbehør: Rå løg, ristede løg, rødbeder, syltede agurker, remoulade, ketchup

Skær løg i skiver og brun dem i smør eller olie på panden ved svag varme, til de bliver bløde og karamelliserede, ca. 10 minutter. Drys 3 spsk. hvedemel over løgene, bland det godt rundt og tilsæt bouillon. Rør godt. Tilsæt sennep, ketchup, engelsk sauce og rødvin og rør grundigt rundt under opvarmning. Lad saucen stå og simre, til den får den ønskede konsistens, gerne lidt tyk.

Server retten således: Læg en bøf på underbollen, dernæst al tilbehøret, til sidst lægges overbollen på og sovsen hældes over.

Voila – stadig en herreret :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *