Butterdej med grøntsagsstuvning   

Denne ret er meget nem at lave, med helt enkle ingredienser men smager skønt og er en rigtig flot ret. Og så er den ovenikøbet helt vegansk. Eneste minus er at der er palmeolie i butterdejen, men man må tage én kamp ad gangen :)

Butterdej med grøntsagsstuvning:

Butterdej med grøntsager

4 pers.

Ingredienser:

  • 3 store gulerødder
  • 2 store løg
  • 3 stængler bladselleri
  • 5 mellemstore kartofler
  • 2,5 dl. frosne ærter
  • 1 liter bouillon
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. timian
  • 1 potte persille
  • Salt/peber
  • Maizena
  • 1 pakke frossen butterdejsplader
  • 1 æg eller en smule vand

Fremgangsmåde:

Skær alle grøntsagerne i mindre tern/skiver og kom dem alle, undtagen ærter, i en gryde sammen med bouillon, salt, peber, timian og hvidløgspulver.

Kog dem indtil de er møre, ca. 15 minutter. Rør lidt maizena med en smule af bouillonen og tilsæt det. Bliv ved indtil saucen har en passende konsistens. Tilsæt ærterne og lad dem tø op i saucen, drys med persille til sidst.

Tag de optøede butterdejs plader ud af pakken og gør følgende:

Tag den første plade, læg den på bordet og find en stor kop eller lille skål. Der skal nu stikkes cirkler ud af dejen. Det skal gerne passe med at der kan ligge to cirkler ved siden af hinanden på en plade.

Fortsæt med alle butterdejspladerne, og læg dem i et lag på en bageplade, der er 8 stk. Pensl dem med æg eller vand på oversiden og læg dem derefter ovenpå hinanden to og to med de penslede sider op.

Nu skal de bages i ovnen ved 200 °C i ca. 20-25 min. Når de er færdige ser de sådan ud:

Butterdej med grøntsager (2)

Skær toppen af, kom fyldet i og læg låget på igen. Server med grøntsager eller salat.

Voila :) En flot ret.

Velbekomme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *