Chana Masala

Længe siden sidste update fra mig, da der ikke er blevet lavet så meget spændende nyt i mit køkken.

Men jeg har netop fundet en ny, skøn indisk opskrift som jeg gerne vil dele. Denne opskrift opfylder alle mine kriterier: Nem, billig, sund, få ingredienser og smager bare skønt :)

Chana er indisk og er en type af kikærter og masala betyder krydderi blanding. Opskriften er meget brugt i Indien og Pakistan og når man har prøvet at lave den, forstår man hvorfor.

Der findes mange forskellige udgaver af denne opskrift og der laves forskellige versioner i nord og sydindien. Denne version er fra bogen Spis Vegansk af Aine Carlin, og i denne version er der kokosmælk. Jeg elsker kokos og kan spise det i næsten alt :) Jeg har dog fyret lidt op under krydderierne.

Chana Masala

Chana Masala

 

 

 

 

 

4 pers.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kikærter (eller tørrede som har stået i blød og er kogt)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 bøtte frisk koriander
  • Salt/peber
  • Ris

Fremgangsmåde:

Hak løg, hvidløg, ingefær og chili og steg i olien til de er bløde. Tilsæt alle krydderierne og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt nu tomaterne samt kokosmælk og lad det simre uden låg i ca. ½ time. Tilsæt kikærterne og varm dem godt igennem, voila, klar til servering med ris og hakket koriander.

Nemt, ikke? Nyd i den halve time den skønne duft der breder sig i dit køkken :)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *