Dag 1

Det er en stor dag i dag, for i dag er dagen hvor jeg skriver mit allerførste blogindlæg på min spritnye blog :)

Vejen hertil har været lang og spændende og jeg har lært rigtig meget. Jeg har brugt meget tid på at læse artikler, bøger og hjemmesider om alle aspekter af kødindustrien, dyrevelfærd og alt det andet denne blog kommer til at handle om.

Og så har jeg lavet mad! Vildt meget mad, nyt mad, mad som jeg aldrig har lavet før, købt og spist produkter jeg ikke anede eksisterede og min gamle opskriftsamling fyldt med kødretter er smidt ud og erstattet af en ny med nogen helt andre retter. Retter som jeg kan lave og nyde med god samvittighed.

I går var en fantastisk smuk vinterdag, Aalborg, dækket af sne, og sol fra en klar himmel. Det var én af de dage hvor man var lykkelig for at være til, også selvom det bare var en helt almindelig arbejdsdag.

Jeg gik ud og tog disse smukke billeder, dette er udsigten fra mit arbejdsvindue:

IMG_0204IMG_0207 (1)

Men der er en slange i paradiset. For den store bygning der i baggrunden er et kvægslagteri. Jeg ser lastbilen komme mange gange om ugen med nye køer, hører dem brøle og ser dem stikke mulerne ud mellem tremmerne. Engang imellem sker det at en ko slipper fri derovre.

Så ser man mænd i hvide kitler som render rundt på marken og jagter en ko. Et komisk syn, men i  virkeligheden tragikomisk. For selvom jeg står og hepper på koen, så er udfaldet givet på forhånd. Mødet mellem hvidkitlet mand og ko får altid fatale følger for koen.

Det skriver jeg meget mere om senere, lige nu vil jeg blot slutte dette, mit første blogindlæg, med at dele et billede af en rigtig glad ko. Og med det, ønsker jeg alle den dejligste dag :)

cow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *