Edamame kødboller

Jeg har efterhånden fundet ud af at man kan lave frikadeller/kødboller ud af snart sagt alle grøntsager og kombinationer deraf. Og har efterhånden prøvet en del forskelligt.

I denne opskrift er det edamamebønnerne, som står for skud. Jeg har hidtil kun spist dem som tilbehør til sushi og det gør de til gengæld også rigtig godt, de smager virkelig skønt.

Og går man meget op i proteiner, ligger de, som andre soyaprodukter, helt i toppen af superligaen, da de har en komplet aminosyre-profil. Se mere om proteiner her. Derudover indeholder de en god del vitaminer og mineraler.

Disse er bedst som kødboller med en sovs frem for som frikadeller, synes jeg, da de godt kan virke en smule tørre. Men smagen er rigtig lækker.

Edamame kødboller

IMG_0596

4 personer

 Ingredienser:

  • 1 pose frosne edamamebønner
  • 1 lille håndfuld rasp
  • 1 æg (kan erstattes af en smule olie)
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • Salt/peber

Fremgangsmåde:

Hæld kogende vand over de frosne bønner og lad dem stå et par minutter. Når de er tøet op, kommes de i food processor med de øvrige ingredienser.

Steg dem gyldne på panden og server dem for eksempel som her med pasta med spinatsauce.

Serverer du begge retter, har du faktisk en super sund aftensmad fyldt med proteiner og vitaminer til 4 for ca. 50 kr. Win win på alle fronter :)

IMG_0595

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *