Grøntsagsfrikadeller med guacamole

Jeg ved ikke hvor jeg har denne opskrift fra, så beklager hvis der er en ejermand :)

Men gode er de i hvert fald, og meget nemme og selvfølgelig super sunde. De kan bruges både til aftensmad og frokost og er også rigtig skønne som pålæg i madpakken. Det med madpakken er et tilbagevendende problem som mine børn kæmper med, hvad skal man tage med? Og så er det jo altid rart at have aftensmadsrester at putte i. Jeg lavede dobbeltportion af nedenstående, så var der til aftensmad til 4 samt en god portion til næste dags madpakker/frokost.

Grøntsagsfrikadeller med guacamole

  • 4-5 kogte kartofler
  • 1 dåse majs
  • 2 gulerødder, rives
  • 1  løg, hakkes fint
  • 1/4 knoldselleri, rives
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 2-3 spsk. havregryn
  • Salt/peber
  • Rasp

Grøntsagsfrikadeller

 

 

 

 

 

 

 

 

Mos kartoflerne godt, gerne i foodprocessor.

Kom dem i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Bland det hele godt sammen med undtagelse af rasp.

Form farsen til frikadeller, de er lidt klistrede, dyp dem så i rasp og stem dem i olie til de er gyldne og gennemstegt. Jeg synes de hang fint sammen, men ellers kan der tilsættes lidt mere mel og/eller havregryn.

Hertil kan man servere:

Guacamole

1 avocado
1½ tsk salsa
Lidt citron og salt

Avocadoen moses og de andre ingredienser tilsættes.

Serveres med en lækker salat – så er der skruet godt op for grøntsagerne i alle retter :) Velbekomme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *