Grøntsagslasagne

Jeg må indrømme at jeg ikke laver lasagne ret tit. Jeg kan rigtig godt lide det, men jeg synes det er et stort arbejde og skal jeg bruge meget tid i køkkenet vil jeg hellere lave noget som jeg selv er helt vild med :)

Men mine unger elsker det og det gør de fleste jo. Man kan sagtens lave en kødfri udgave med soy4you hvor man vil tro at det er en helt almindelig lasagne med oksekød. Men den version I får her, er uden soy4yoy, til gengæld er den fyldt med skønne grøntsager. Og disse kan naturligvis varieres efter smag og årstid.

Grøntsagslasagne

grontsagslasagne

 

 

 

 

 

 

4 pers.

Ingredienser:

  • 3 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 3 rød peber
  • 1 squash
  • 6 gulerødder
  • 1 bakke champignon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • ½ chili
  • Frisk timian og oregano
  • 1 pakke fuldkornslasagneplader
  • 50 gr. revet ost
  • Salt/peber

Bechamelsovs:

  • 25 gr. smør
  • 60 gr. hvedemel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk. muskatnød
  • Salt/peber

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg og svits det i olie. Skær bladselleri og rød peber i små tern og skær champignon i skiver og tilsæt dem. Lad det simre lidt. Riv gulerødder på rivejernet og tilsæt dem sammen med hakket chili samt de øvrige ingredienser. Lad retten småkoge i 15 minutter.

Imens laves bechamelsovsen. Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Rør det rundt til en fast masse. Herefter tilsættes mælken lidt efter lidt imens der kontinuerligt piskes i sovsen. Når al melet er rørt ud skulle sovsen gerne have en god tyk konsistens. Smag til med salt/peber og muskat.

Fordel grøntsagsblanding, bechamelsovs og lasagneplader i et ovnfast fad, start med grøntsagsblanding, slut med bechamelsovs og revet ost.

Bages midt i ovnen ved 200 °C i 45 min. Server med din yndlingssalat.

Det smager læææææææækkert :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *