Havregrødschips

Jeg var en smule spændt første gang jeg lavede disse, men de var utroligt nemme at lave og meget vellykkede. Man kan bruge dem som et sprødt drys på supper og andre retter, eller som chips med salsa eller bare som en snack alene. I modsætning til franske kartofler er disse sunde, der er hverken fedt eller sukker i dem.

Havregrødschips

Havregrødschips

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn (finvalsede)
  • 5 dl vand
  • Salt
  • Evt. krydderier

Fremgangsmåde:

Bland havregryn, vand og salt i en gryde og kog havregrøden under omrøring ca. 5 minutter til den bliver tyk.

Smør den ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, denne portion passer meget godt til en bradepande.

Drys med krydderier, prøv dig frem, jeg har prøvet med chili, hvilket jeg ikke var så vild med. Man kan nøjes med lidt mere salt, evt. noget origano.

Bag grøden ved 175° C varmluft i ca. 60 min. indtil den er sprød og gylden. Træk dejen af bagepapiret og bræk den i mindre stykker.

Havregrødschips

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prøv dem f.eks sammen med mexicansk bønnesuppe med guacamole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *