Hvad nytter det?

Man kan godt få den følelse at det ikke rigtig nytter noget at lille mig stopper med at spise kød eller skærer ned på forbruget. For man kan jo ikke fysisk se det nogen steder. Man kan ikke gå ud og redde en sød lille gris og tage den med hjem eller hegne et stykke regnskov af og sætte et flag på den kvadratmeter man har skånet.

kælegris

 

 

 

 

 

Men det nytter!

Der er mange forskellige grunde til at skære ned på kødforbruget og det er forskelligt fra person til person, hvad der betyder mest. Heldigvis nytter det af alle grundene.

For mit vedkommende er det dog først og fremmest dyrene, som mit hjerte bløder for. De stakkels, stakkels dyr som lider hele livet for til slut at ende deres korte liv i frygt og smerte.

Prøv at se denne hjemmeside, hvor man kan taste ind, hvor mange måneder eller år man ikke har spist kød og derefter kan man se dels hvor mange dyrs liv man har reddet, hvor mange pund kød man ikke har spist og hvor meget CO2 man ikke har udledt.

http://vegetariancalculator.com/vegetarian-calculator-monthly

Man kan desværre ikke se nogen steder på siden hvordan man er kommet frem til tallene, men den er meget tankevækkende, og det er dejligt at få noget konkret så man kan se at det virkelig nytter.

Taster man f.eks. ind at man ikke har spist kød i én måned, får man følgende resultat:

Dyr man har reddet: 17

Kød man ikke har spist: 16 pund (ca.7,5 kg.)

CO2 man ikke har udledt: 134 pund (ca. 60 kg.)

Wauw!

Så kom nu i gang. Skær ned på det kødforbrug og få det bedre med dig selv på alle måder.

Det nytter!

gris

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *