Indisk Dahl

Første gang jeg lavede denne ret, havde jeg ikke de store forhåbninger.

Det er en meget simpel ret, nem at lave og hovedingredienserne er løg, hvidløg, linser og krydderier.

Og utroligt nok smager den helt fantastisk. Jeg har serveret denne ret for gæster mange gange og alle har elsket den. Derudover er den utroligt billig at lave og linserne er fyldt med sunde proteiner så der er al mulig grund til at afprøve denne opskrift

Raita minder lidt om tzatziki og den friske smag er perfekt sammen med den krydrede dahl. Man kan dog også servere dahl uden raita og er man vild med raita, kan man servere den til alt muligt andet.

4 pers.

Indisk dahl

Ingredienser:

  • 4 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 200 gr. røde linser
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5 dl. vand
  • ½ tsk. chili pulver
  • 1 bouillonterning
  • Olie til stegning

Raita:

  • 3 dl. yoghurt naturel eller Alpro soja yoghurt (der er næsten ingen forskel i smagen)
  • ½ agurk
  • ½ løg
  • 5 friske mynteblade
  • Salt/peber

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg. Steg dem i olien til de er blevet klare. Tilsæt alle krydderier og rør godt rundt. Spar endelig ikke på krydderierne. Tilsæt derefter linser, tomater, vand og bouillon. Lad retten koge under låg i ca. 20 minutter indtil linserne har suget al væsken til sig.

Mens retten står og simrer, laves raitaen. Lad evt. yoghurten stå og dræne lidt gennem et klæde så den bliver en smule tykkere men det er smag og behag. Med sojayoghurt er det ikke nødvendigt. Skær agurk og løg i meget små stykker og hak myntebladene. Bland det i yoghurten og smag til med salt og peber.

Kan serveres som det er eller med couscous, naan brød eller papadums.

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *