Indisk Tawa Pulao, indiske frikadeller og myntechutney

Jeg var fornyligt til indisk aften på den lokale skole. Det var virkelig spændende, der blev serveret skønne, smagfulde indiske retter og bagefter var der optræden med Bollywood dans. Til slut fik vi en halv times undervisning i den skønne dans, som er meget feminin og fyldt med symboler.

1511602-indian-dance

 

 

 

 

 

Jeg måtte selvfølgelig have opskrifter på de lækre retter, hvilket ikke var nemt, sådan midt i det hele, men jeg fik dog noget som jeg kunne bruge som udgangspunkt. Det er der kommet følgende ud af, det blev virkelig lækkert, og ret tæt på det vi fik serveret.

Indisk Tawa Pulao

4 pers.

 indisk tawa pulao

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • ½ chili
  • 1 stort løg
  • 2 tomater
  • 1 stor gulerod
  • 1/3 blomkål
  • 1 medium kartoffel
  • 1 dl. ærter
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. bhaji masala (kunne jeg ikke opdrive så brugte garam masala)
  • 1 lille håndfuld koriander
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt/peber
  • Olie
  • 6 dl ris

Fremgangsmåde:

Kartoflen skrælles, koges, og skæres i tern. Guleroden skrælles og skæres i tern og blancheres i 5 minutter. Blomkål ligeså. Løg, hvidløg, tomater og chili hakkes.

Kog risen, den må endelig ikke klistre.

Varm olien op og tilsæt løg og hvidløg og lad det stege nogen minutter. Tilsæt spidskommen og ingefær og steg lidt igen. Tilsæt tomater og resten af krydderierne. Rør godt rundt og lad det simre kort. Tilsæt nu de resterende grøntsager udover koriander og lad retten stå i 5-10 minutter.

Til sidst tilsættes risen samt citronsaft og den friske koriander. Rør godt rundt og server. Denne ret smager skønt og kan sagtens serveres for sig, eller sammen med:

Indiske kartoffel frikadeller

4 pers.

Indiske kartoffel frikadeller

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 10 kartofler. Størrelse, under middel
  • 1 pose frisk spinat
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl. rasp
  • 2 cm. ingefær
  • 1-2 spsk. Husk
  • Salt/peber
  • Evt. olie til stegning

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne og mos dem. Kog også spinaten til den falder sammen. Riv hvidløg og ingefær og bland alle ingredienserne.

Form til små frikadeller og steg i olie på panden. Kan også steges på bagepapir i ovnen, det vil jeg selv prøve næste gang, for de var ikke vildt nemme at arbejde med.

Til sidst, denne skønne myntechutney som er prikken over i’et:

Mynte chutney

 myntechutney

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 2 store håndfulde mynte
  • 1 stor håndfuld koriander
  • 1,5 cm. revet ingefær
  • ¼ chili
  • 1 spsk. spidskommen
  • Saft af ½ citron
  • Salt
  • Lidt vand

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en food processor og tilsæt vand til chutneyen har den ønskede konsistens.

Server sammen med de øvrige retter og evt. naan brød med hvidløg:

naan brød

 

 

 

 

 

 

 

 

Det tager lidt tid det hele, men det er det værd :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *