Japansk ramen suppe

De japanere er nok lidt perfektionistiske med deres madlavning :) For ligesom med sushi er det en større videnskab at lave perfekt japansk ramen suppe. Suppen kom oprindeligt fra Kina men blev importeret til Japan engang i historiens løb og kendes nok bedst derfra. Og det er da også herligt når noget er helt perfekt og alt går op i en højere enhed.

Men i hverdagen kan mindre altså også gøre det, og man kan sagtens lave en lækker ramen suppe uden at have brugt år af sit liv på at øve sig.

Lige nu skyder der en del små restauranter op i København, som specialiserer sig i at lave  Ramen og konkurrerer indbyrdes om hvem der er bedst. Her i Nordjylland må vi lave den selv.

Ramen laves som udgangspunkt i følgende varianter: Shio = salt, tonkotsu = griseben, shoyo = soja samt miso. Og en del af videnskaben er at lave nudlerne selv. Men jeg har valgt at være helt politisk ukorrekt og købe dem til 5 kr. og opskriften på en nem og sikkert ligeså politisk ukorrekt ramen får du herunder, og så vil jeg bare ignorere at diverse japanere sikkert vender sig i deres grav, for det smager sørme godt.

Japansk ramen suppe

2 pers.

Japansk ramen suppe

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 1 spsk. sesamolie
  • 1,5 liter god grøntsagsbouillon
  • 1 lille stykke revet ingefær
  • 3 spsk. soja
  • 1 lille bakke shiitake svampe
  • Ca. 2 pakker nudler
  • Et lille bundt forårsløg
  • Et par håndfulde grønkål eller palmekål
  • 3 gulerødder
  • 1-2 tsk. sriracha eller chilipulver

Fremgangsmåde:

Hak hvidløg, forårsløg, svampe og ingefær og steg det i olien. Tilsæt soja samt sriracha/chili og lad det stege lidt med. Skær gulerødder og kål i strimler og tilsæt det sammen med bouillon.

Lad det koge i 5 minutter og tilsæt derefter nudlerne. Kog 5 minutter mere, så er retten klar til servering.

Smag til med sriracha eller chilipulver.

Kilde: www.pinchofyum.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *