Jul :)

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg elsker julen. Julen er fyldt med travlhed, stress og jag men den er også fyldt med hygge og dejligt samvær med ens kære. Julen er hvad man selv gør den til. Lige nu er der julelys i mange haver og det er så hyggeligt at gå tur når det er mørkt hvilket det jo er det meste af tiden :) Det ser så indbydende ud med julelys i vinduer og forhaver, man får næsten lyst til at banke på hos folk man ikke kender.

Dette er så det første år hvor ingen af mine børn/svigerbørn spiser kød. Så for første gang ever skal jeg ikke lave and – jubii! Hvor er jeg dog glad for at slippe for det store arbejde med andestegen samt det efterfølgende fedtede køkken. For slet ikke at tale om den dårlige samvittighed over at de dunede små endnu engang må lade livet i hobetal.

Men det betyder ikke at jeg ikke synes om smagen af and. Den fejler skam ikke noget. Men alligevel bliver det et pænt nej tak herfra og jeg kommer ikke til at savne det.

Sidste år afprøvede jeg dette produkt som hedder Mock Duck:

mock-duck

 

 

 

 

 

 

 

Det er da vildt så meget det ligner and, ikke? Men det er skam helt vegetabilsk, Mock Duck er lavet af hvedegluten, soja, olie og salt. Det har præcis den samme tekstur som and og ligner andekød på en prik, og det er meget nemt og hurtigt at tilberede i forhold til and.

Det smager ikke ligesom and synes jeg. Men er et ok alternativ hvis man gerne vil have noget som minder meget om and uden at være det.

I år vil vi prøve noget helt andet. Vi er blevet enige om disse 3 opskrifter som alle skal afprøves henover juledagene, og så skal der nok komme en anmeldelse herfra.

  1. Grønkålspostej fra Klidmoster 
  2. Nøddepostej fra Månebarnet
  3. Smæskesteg fra kærlighed og kikærter

Så må vi se hvilken der vinder konkurrencen om den nye juleaftens favoritret her hos os. Umiddelbart er jeg mest stemt for nøddepostejen da den indeholder svesker og æbler og dermed fungerer fint som erstatning for and, og jeg tror at alle retterne skal tilsættes lidt julekrydderier.

Der kommer nok også et par opskrifter herfra i løbet af december. Nyd den skønne juletid i fulde drag :)

jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *