Kikærtebøffer

Her kommer endnu en lækker bøfvariant, denne er ikke for børn da den er meget krydret og ret stærk :)

Frisk koriander er der mange danskere som ikke kan lide og det er helt klar også en tillært smag. Det smager ikke igennem i denne ret, men kan selvfølgelig også undlades. Sriracha (stærk chilisauce) kender de fleste vel efterhånden, jeg tror det kan købes i alle supermarkeder nu. Det er meget stærkt og skal bruges med måde.

Kikærtebøffer

Kikærtebøffer

 

 

 

 

 

 

 

2 pers.

Ingredienser:

  • 100 gr. tørrede kikærter eller 1 dåse kogte
  • 1 løg
  • 1 lille squash
  • 3 spsk, frisk koriander
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. sriracha
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 2,5 dl havregryn
  • Salt/peber
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde:

Hak løg, squash og koriander i foodprocessor og tilsæt de udblødte og kogte kikærter. Når det er hakket godt tilsættes alle de øvrige ingredienser.

Bøfferne er ret bløde, så det nemmeste er at forme dem og lægge dem på bagepapir på en bageplade og så stege dem i ovnen ved 200° C i 15-20 minutter.

Server dem som bøffer i en burger evt. sammen med spinat hummus.

Kilde: www.runningonrealfood.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *