Mandelfrikadeller

Så kommer der endelig lidt nyt fra mig! De seneste uger har været præget af juletravlhed og sygdom i familien men nu falder der lidt ro på det hele igen. Julegaverne er i hus, træet er pyntet og julemiddagen er tilrettelagt. Så nu er der igen tid til at prøve lidt nye retter.

Denne skønne ret er fra Kirsten Skaarups blog, hun har mange gode og ikke mindst sunde opskrifter fyldt med grøntsager. Dog fandt jeg denne en smule smagsforladt, så jeg har ændret lidt her og der. Jeg synes frikadeller skal smage af noget.

mandelfrikadeller

Mandelfrikadeller:

  • 100 g. røde linser
  • 2 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 2/3 rød peber
  • 3 gulerødder
  • 200 g. mandler
  • 75 g. havregryn
  • 4 spsk. soja
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 stort bundt persille
  • 3 æg
  • Olie til stegning
  • 1 tsk. tørret chili

Kog linserne ca. 20 minutter i vand, der dækker. Afdryp dem.

Kom mandlerne i foodprocessor. Tilsæt løg, hvidløg, gulerod, peberfrugt og persille. Bland det i en skål med linserne.

Tilsæt havregryn, salt, chili og soja. Rør hvedemelet ud i 2 spsk vand og rør det i farsen. Rør æggene i.

Lad farsen hvile en halv times tid, hvis der er tid. Varm olien op på en pande og steg ca. 20 frikadeller, til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side. Voila, mandelfrikadeller. Smager skønt som aftensmad, vi spiste dem med waldorfsalat, som jeg aldrig kan få for meget af :) De er også gode som pålæg.

Bon appetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *