Mexicansk bønnesuppe med guacamole

Jeg har forelsket mig i denne ret, som måske mere er en vinterret, men jeg elsker jo suppe og kan spise alle slags suppe på alle tider af året. Dette kommer helt klart til at være én af mine favoritter. Den er nem at lave, sund, og smager af noget. Og så kan man jo selv bestemme hvor stærk man vil have den.

Mexicansk bønnesuppe med guacamole   

bønnesuppe

 

 

 

 

 

 

 

3-4 pers.

Ingredienser (suppe)

  • 3 spsk. olie
  • 1 stort hakket løg
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 3 tsk. stødt koriander
  • 4 tsk. stødt spidskommen
  • 1 stor rød peberfrugt, hakket
  • 1 rød chili, finthakket
  • 400 g kidneybønner  fra dåse
  • 1 liter tomatjuice
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. shiracha
  • ca. 3 dl smuldrede tortillachips
  • Salt/peber

Ingredienser (guacamole)

  • 2 modne avocadoer
  • saft af ½ citron
  • 1 fed hvidløg
  • Salt/peber
  • 1 knsp cayennepeber

Fremgangsmåde:

Steg løg, hvidløg, chili og rød peber i ca. 10 minutter til de er bløde og lækre. Tilsæt koriander, spidskommen, shiracha og bønner samt tomatjuice og vand. Lad det stå og simre i ca. 20 minutter.

I mellemtiden laves guacamolen: Mos avocadoerne med en gaffel, kom hvidløg i hvidløgspresser og tilsæt krydderier og citron og bland det hele.

Når suppen har simret i 20 minutter tilsættes de smuldrede tortillachips og suppen kommes i blender eller foodprocessor. Server suppen med guacamole og måske med havregrødschips som er sunde, sprøde og lækre.

inspireret af: Vegetaropskrifter.com

One thought on “Mexicansk bønnesuppe med guacamole

  1. Glæder mig til at lave den for anden gang i morgen. Første gang var klart en succes. Denne gang tænker jeg at drøje guacamolen med creme fraiche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *