Nogen begreber…

Verden er aldrig simpel og vi kan godt lide at putte hinanden ned i små kasser med et label på, så er der ligesom styr på hvad og hvem man er.  Også i forhold til hvad vi spiser er det blevet sådan. Jeg kan nu bedst lide at verden ikke er så sort og hvid og at man gør hvad der passer én bedst, men her kommer alligevel alle begreberne:

Grøntsager

Vegetar: Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr. Med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg, disse undergrupper kaldes:

Lacto-vegetar: Spiser mælkeprodukter

Ovo-vegetar: Spiser æg

Lacto-ovo-vegetar: Spiser mælkeprodukter og æg

Veganer: Undgår alle former for animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, og alle produkter indeholdende nogen former for animalsk tilsætning

Råkostspiser: Spiser kun vegetabilsk føde, som maksimalt er opvarmet til 42 grader. Også kaldet rawfoodere.

Pescetar: Som vegetaren men spiser derudover også fisk.

Flexitar: Spiser overvejende vegetarisk, men spiser også kød nogle dage om ugen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *