Østafrikansk gryderet med spinat og linser  

Jeg ville virkelig ønske at jeg kunne gengive her den liflige duft som bredte sig i mit køkken, da jeg lavede denne skønne ret! Jeg har kun lavet den en enkelt gang, men jeg er så begejstret for den at jeg allerede nu ved, at denne kommer på favoritlisten.

Den indeholder alt det, som en opskrift for mig skal indeholde:

Masser af grøntsager, gode proteiner, smager skønt, nem og forholdsvis hurtig at lave og forholdsvis få ingredienser. Og så kan man jo med fordel lave til flere dage.

Dog forsvandt min datter på 8 ind til naboen for at spise spaghetti med kødsovs, da hun hørte mig sige Østafrikansk gryderet med spinat og linser :)

Østafrikansk gryderet med spinat og linser

Østafrikansk gryderet

 

 

 

 

 

 

 

4 pers.

Ingredienser:

 • 2 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 10 g. frisk ingefær
 • 1 ½ spsk. (stærk) gul karry
 • 1 spsk. gurkemeje
 • 1 spsk. spidskommen
 • 1 spsk. sennepsfrø
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2-3 søde kartofler (ca. 250 g.)
 • 2 dl røde linser
 • ½ pose frisk spinat
 • 4 spsk. usaltede jordnødder (saltede peanuts kan også bruges)
 • Salt
 • Olie

Fremgangsmåde:

Hak løg, hvidløg og ingefær og svits i olien til de er bløde. Tilsæt karry, gurkemeje, spidskommen og sennepsfrø. Lad krydderierne brænde en smule af inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 min. og tilsæt derefter kokosmælk.

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem i en anden gryde sammen med linserne i ca. 25 min og kom det hele ned i gryden. Skyl og hak spinaten og kom også den retten til lige med jordnødder. Lad det hele koge ind i 5 minutter og smag til med salt og evt. en smule chili.

Server med frisk koriander eller rucola og evt. et stykke brød.

Smager skøøøøønt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *