Ovnbagte auberginer med mozzarella

Denne lækre ret er super nem at lave, billig og smager skønt og så er den oven i købet sund. Hvad mere kan man forlange?

I mange af de retter, som jeg introducerer her i starten kan, der være mælkeprodukter, æg, fisk, men Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag :) Hen ad vejen vil der komme veganske opskrifter.

4 pers.

Ovnbagte auberginer med mozzarella

Før i tiden sagde man, at aubergineskiver skulle drysses med salt og stå for at trække bitterstoffer ud, men det er ikke nødvendigt længere, da de auberginer, som er i handlen i dag, ikke er så bitre. Auberginen er meget smuk med sin violette farve og kan bruges i mange skønne retter.

Ingredienser:

  • 3 auberginer
  • 300 gr. mozzarella
  • 100 gr. parmesan
  • 2 spsk. rasp
  • Olivenolie

Tomatsauce:

  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille potte basilikum
  • Olivenolie
  • 1 tsk. Sukker
  • Salt/peber

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200 g.

Skær auberginerne i skiver, ca. 1 cm i tykkelse. Læg dem på en bageplade og pensl dem med en smule olie. Sæt dem i ovnen i ca. 20 min. Skær mozzarella i skiver, riv parmesanen og bland den med rasp og sæt begge dele til side.

Saucen:

Hak løg, hvidløg og basilikum.

Svits løg og hvidløg i olie. Tilsæt hakkede tomater samt sukker, salt og peber. Lad det stå og simre i ca. 10 min. Tilsæt basilikum og smag det til.

Tag auberginerne, som nu er bløde, ud af ovnen og i et ildfast fad lækkes lagvis halvdelen af auberginerne, herefter halvdelen af mozzarellaen og halvdelen af tomatsaucen.

Gentag dernæst lagene, slut med parmesan blandet med rasp. Dryp en smule olie øverst.

Bages i ovnen ved 200 g. i ca. 25 min. til overfladen er gyldenbrun.

Server med din yndlingssalat som for mit vedkommende altid vil være rucola.

Velbekomme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *