Pariserbøf

Så gik den påskeferie og her hos os er der som sædvanlig blevet lavet en del forskelligt mad. Vi er jo en stor familie når vi alle er samlet men ingen af mine børn spiser kød længere og de to af af dem har kærester, som stort set også er vegetarer nu så det gør jo det hele en del nemmere :)

Pariserbøf er endnu én af de der gode, gamle retter som man har kendt gennem hele sin barndom, i hvert fald i min generation. Retten har ikke rigtig noget med Paris at gøre, men skønt smager den.

Denne udgave er selvfølgelig uden kød men man lægger faktisk ikke rigtigt mærke til det for bøffen minder meget om den ægte vare.

pariserbøf

 

 

 

 

 

 

 

 

Pariserbøf  

Ca. 8 stk.

Ingredienser:

  • ½ pose soy4you
  • 1 løg
  • ¼ squash
  • 1 stk. daggammelt brød
  • 125 g. kogte kikærter
  • 3 spsk. rødbede
  • 1 spsk. kapers
  • 4 spsk. mel
  • 4 spsk. rasp
  • Salt/peber

Tilbehør:

  • Revet peberrod
  • Cornichoner
  • Rødbede
  • Løg
  • Kapers
  • Evt. rå æggeblomme
  • Hvidt brød i skiver

Fremgangsmåde:

Hæld kogende vand over soy4you, følg anvisningen på posen. Lad den stå og trække mens de andre ting forberedes. Kom løg og squash i foodprocessor, tilsæt kikærter, rødebede og kapers. Når det hele er godt hakket, tilsættes mel, rasp, brød, salt og peber. Til sidst tilsættes soy4you. Farsen må ikke blive for våd, i så fald tilsættes lidt mere mel.

Skær brødet i skiver og vend det let på panden i en lille smule olie. Tag brødet af igen og læg det på bagepapir på en bageplade. Form flade bøffer af farsen og steg dem forsigtigt på panden, ca. 5 minutter på hver side. Tag dem af igen og læg nu en bøf på hver brødskive. De er ret bløde, så de kan godt formes lidt efter brødet.

Sæt pariserbøfferne i ovnen og bag dem ved 200 °C i ca. et kvarter eller indtil brødet begynder at få farve.

Så er de klar til servering.

Server dem med hakket løg, rødbeder og cornichoner samt revet peberrod og kapers og evt. en æggeblomme til sidst.

Velbekomme :)

pariserbøf pariserbøf

5 thoughts on “Pariserbøf

    • Uhh godt spørgsmål :) De er nok 10 år gamle og jeg købte dem i en butik i Aalborg som ikke eksisterer mere. Men hvis du googler asietter, kan du nok finde noget der ligner :)

  1. Det er sjovt, du har fundet på denne opskrift. Netop Pariserbøffen har jeg spekuleret over. Det skal klart prøves. Og kan jo heldigvis spises også udenfor højtiderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *