Pasta med pesto

Dette er én af de virkeligt nemme retter! Én af dem som man kan lave når man ikke kan finde på andet. Og med en god salat til, ligger den også ok på sund skalaen. Jeg foretrækker fuldkornspasta, men det havde jeg ikke lige i skabet :) Og så ER hjemmelavet pesto altså bare i en helt anden liga end den som står på hylderne i supermarkedet.

Pasta med pesto

Pasta med pesto

 

 

 

 

 

 

 

2 personer

 Ingredienser:

  • 200 gr. pasta
  • 1 potte basilikum
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 tsk. Salt
  • 40 gr. parmesanost (kan erstattes af 1 tsk. gærflager for vegansk variant)
  • 3 spsk. pinjekerner
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:

Kog pastaen al dente. Pasta behøver ikke, som mange tror, at blive kogt i en kæmpe grydefuld vand. Det er nok, vandet lige dækker pastaen og at man husker at røre i den nu og da så den ikke klistrer sammen eller klæber på bunden.

Kom alle ingredienser til pestoen i en food processor og blend. Tilsæt lidt mere olivenolie hvis den bliver for tyk.

Server pastaen med pesto, oliven og rucola eller en blandet salat. Der er ikke ret meget næring i alm. salat, rucola er en smule bedre men endnu bedre er det med forskellige kåltyper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *