Rødbedebøffer med feta

Så er der skønne, sunde rødbedebøffer på menuen! Disse er på et øjeblik smuttet op og blevet mine favorit bøffer, de smager bare SÅ godt og er jo også utroligt sunde. Alle røde grøntsager indeholder en masse særligt sunde stoffer så det er bare med at komme i gang med rødbeder, rødkål, søde kartofler og al den slags :) Her kommer den skønne opskrift, bøfferne er lækre i en burger men også med salat, kartofler eller grøntsager som tilbehør.

Rødbedebøffer med feta

Portioner:4-6 stk.

Rødbedebøffer

 

 

 

 

 

 

 

 

rødbedebøffer

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

  • 3-4 store rødbeder
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g fetaost
  • 2 dl havregryn
  • 4 spsk. mel
  • 1 løg
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Rødbederne skrælles og rives groft på et rivejern.

Løg og hvidløg hakkes og tilsættes sammen med alle de andre ingredienser. Fetaen smuldres let med fingrene og kommes i skålen. Rør godt og tilsæt evt. mere havregryn hvis farsen ikke hænger sammen. Min hang rigtig godt sammen og var nem at arbejde med.

Lad gerne farsen hvile lidt hvis du har tid.

Form bøfferne med hænderne efterhånden som du steger dem. Lad dem blive godt stegt inden du vender dem, da de ellers kan falde fra hinanden.

Når de er færdige, er de lækre og sprøde på overfladen og bløde indeni.  For en vegansk udgave, kan fetaosten sagtens udelades.

Her serveret med kartofler som har været en tur igennem spiralizeren og derefter stegt i olie.

Enjoy :)

Rødbedebøffer

 

 

 

 

 

 

 

 

Rødbedebøffer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *