Shepherd’s pie

Shepherd’s pie er en ret som er kendt af alle englændere og elsket af mange. Alle familier har deres helt egen måde at lave retten på. Her kommer den i min udgave, som er helt vegansk. Det er en skøn og fyldig ret og de fleste børn vil elske den. Den kan også med fordel serveres for kødelskere, som ikke vil kunne gætte at der ikke er kød i :) Plantemælk kan naturligvis erstattes af alm. mælk og/eller smør.

Shepherds pie

 

 

 

 

 

 

 

 

Shepherd’s pie

4 pers.

Ingredienser:

Fyld:

  • 1 pose soy4you
  • 3 store løg
  • 4 store gulerødder
  • 4 stængler bladselleri
  • 6 fed hvidløg
  • 200 g. ærter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Rosmarin
  • Timian
  • Olie
  • Salt / peber

Topping:

  • 2 kg kartofler
  • ½ kg pastinak
  • 3 dl usødet sojamælk eller havremælk
  • 60 g rasp
  • Salt / peber

Fremgangsmåde:

Pil løg og hvidløg og steg dem let i olie. Riv gulerødder og bladselleri groft og tilsæt dem sammen med hakkede tomater samt ærter og krydderier. Tilsæt Soy4you, som forinden har trukket i vand, følg brugsanvisningen på pakken. Retten står og simrer i  ca. 15 minutter.

I mellemtiden forberedes topping:

Pil og kog kartofler og pastinak indtil de er møre, ca 15 min. Mos dem godt og tilsæt mælk og salt / peber. Forvarm ovnen til 200 ° C. Smør indersiden af ​​et ildfast fad med olie og drys med halvdelen af ​​raspen. Fyld en del af kartoffelmosen i fadet, det skal dække bunden og siderne. Tilsæt derefter fyldet og endelig resten af mosen på toppen. Drys resten af ​​raspen over.

Bages i ovnen i ca 25-30 min. til retten er gylden og lidt sprød.

Server og nyd :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *