Søde kartofler med krydret tahin og kikærter

Denne opskrift er speciel, meget krydret og super, super lækker, den smager virkelig af noget og jeg er stor fan af søde kartofler.

Lidt info om 2 af ingredienserne:

Tahin er fremstillet af ristede sesamfrø. Det kaldes også for sesampasta og anvendes meget i Mellemøsten og Nordafrika og indgår i humus. Det minder en smule om peanutbutter. Kan købes i de store supermarkeder, Bilka, Føtex, Kvickly osv.

Røget paprika er et krydderi jeg først har opdaget efter jeg blev vegetar, det indgår i en del retter og kan, ligesom tahin, købes i de store supermarkeder. Det giver en dejlig mild, røget smag.

Søde kartofler med krydret tahin og kikærter:

Søde kartofler med krydret tahin

4 personer

Ingredienser:

  • 4 søde kartofler
  • Ca. 200 g. kogte kikærter (eller 1 dåse)
  • 1 spsk. olie
  • ½ spsk. spidskommen
  • ½ spsk. koriander
  • ½ spsk. røget (eller alm.) paprika

Krydret sauce:

  • 2,5 dl tahin (eller humus)
  • 1 spsk.citronsaft
  • 1 spsk. tørret dild
  • 3 fed knust hvidløg
  • Vand eller usødet mandelmælk eller sojamælk

Fremgangsmåde:

Skyl kartoflerne grundigt og halver dem på langs. Læg dem med den flade side nedad på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olie.

Kom kikærterne i en skål og kom den resterende olie og krydderierne i, rør godt rundt. Læg derefter kikærter på pladen sammen med kartoflerne og bag det hele i ovnen ved 200° C i ca. 25 minutter indtil kartoflerne er møre og ærterne gyldne. Hold øje med kikærterne, de skal helst være sprøde, ikke brændte :)

Imens forberedes saucen:

Kom alle ingredienserne til saucen i en skål og bland dem. Tahin er meget fast så der skal tilsættes en smule plantemælk eller vand til at gøre saucen mindre fast. Den skal have konsistens ca. som blødt smør.

Det smager skønt og krydret.

Server kartoflerne med saucen og kikærter og gerne en smule grønt til at mildne det krydrede.

Opskriften er lånt her: http://minimalistbaker.com/mediterranean-baked-sweet-potatoes/

Er mennesket skabt til at spise kød?

Til forsiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *