Spinat hummus

Jeg har altid været vild med hummus. Jeg blev introduceret for det første gang helt tilbage i 1989 da jeg var på kibbutz i Israel. Det allerførste vi fik serveret da vi ankom, var en skål med hummus med en smule olie i midten og så pitabrød til at dyppe i. Meget eksotisk for mig men jeg elskede det fra første mundfuld.

Dengang var der ikke mange herhjemme som havde hørt om hummus, men i dag kender alle det jo og hurra for det. Det er virkelig én af de ting som har gjort verden til et mere spændende sted – udvekslingen af madkulturen landene imellem.

Hummus kan varieres i det uendelige, men denne var ny for mig og ekstra sund fordi der er spinat i. Den er skøn og krydret og smager ikke af spinat :)

Spinat hummus

spinat hummus

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 100 gr. tørrede kikærter eller 1 dåse kogte
  • 1 par håndfulde frisk spinat
  • 2 spsk. tahin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. salt
  • Olie
  • Evt. en smule cayennepeber og eller paprika

Fremgangsmåde:

Stil kikærterne i blød natten over og kog dem ca. 45 minutter eller brug dem fra dåse, de er klar til brug men ikke helt så lækre og jeg foretrækker klart det rene produkt. Blend kikærterne og tilsæt hvidløg og spinat og derefter alle de andre ingredienser undtagen olie. Når massen er rørt godt sammen, tilsættes en smule olie lidt efter lidt indtil den har den ønskede konsistens, blød og cremet og ikke for tyk og aldrig tør.

Smag til med salt og lidt cayennepeber hvis man kan lide den en smule stærk eller drys med lidt paprika.

Server med pitabrød eller som pålæg på rugbrød eller prøv den som dressing på en kikærteburger.

Kilde: www.kitchentreaty.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *