Stegt flæsk af tofu

Stegt flæsk med persillesovs er jo Danmarks nationalret. Ubegribeligt for mig, jeg har aldrig været vild med det og kan ikke fatte at den kedelige ret skal være vores nationalret. Bleg, smagløs og uinteressant. Undskyld til alle dem som elsker det :)

Disse elskede retter kan være svære at give afkald på, men nu er der godt nyt! Det kan faktisk lade sig gøre at lave noget ud af tofu som smager usandsynligt meget som stegt flæsk.Både smag og konsistens er næsten identiske.

Du har sikkert hørt om tofu men måske aldrig smagt det og aner ikke hvad man skal bruge det til. Sådan havde jeg det i hvert fald.

Tofu er et herligt, alsidigt og sundt produkt. Det er fremstillet af sojabønner og stammer oprindeligt fra Kina. Fremstillingen ligner fremstillingen af ost, idet sojamælken koaguleres, og massen derefter presses til blokke.

Sojabønnen indeholder en masse protein og samtidig indeholder tofu meget lidt fedt, og det, der er, er af den umættede, sunde slags. Derudover indeholder sojabønnen fiber, jern, calcium og  fosfor samt B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, E-vitaminog folinsyre og samtidig har den en kolesterolsænkende effekt.

Tofu indgår desværre endnu ikke i det gængse sortiment i de danske supermarkeder, men man kan købe det i asiatiske butikker, hvor det findes som blokke på køl. Det koster ca. 20,- kr. for 500 gr.

Køb den faste tofu, ikke silke tofu som er langt mere blød og ikke så anvendelig synes jeg. Man kan også få røget tofu, men det er desværre endnu ikke lykkedes mig at opdrive den her i Aalborg. Tofu kan bruges i rigtig mange retter og er god som kød erstatning. Her som stegt flæsk.

Stegt flæsk af tofu:

Stegt flæsk-tofu

  4 pers.

Ingredienser:

  • 500 gr. tofu
  • 3 spsk. olie
  • 3 spsk. soja
  • 6 spsk. gærflager (kan udelades men giver en let røget smag. Købes i helsekost og Matas)
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde:

Tag tofuen ud af pakken og pres så meget vand ud af den som muligt. Skær den i skiver på den brede led. Skiverne skal være meget tynde, ikke over ½ cm. og gerne tyndere.

Lav en marinade af olie, soja, gærflager og vand. Tilsæt lidt mere af de våde ingredienser hvis den bliver for tyk men den skal være ret tyk. Bred tofuskiverne ud på en bradepande og smør marinaden ud over dem alle og lad dem stå i mindst 1 time, gerne længere.

tofu

Steg skiverne i marinaden i ca. 30-40 minutter. I starten er de bløde og slatne men til sidst bliver de hårde og sprøde og næsten helt som stegt flæsk i konsistensen. Vend dem jævnligt så de ikke brænder på, de er nemme at arbejde med og skal stege ved middeltemperatur.

Server dem sammen med kartofler og persillesovs. Næsten som du elsker det :)

Opskriften er lånt her: http://www.veganer.nu/opskrift/stegt-elsk-med-persillesauce/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *