Suppe af søde kartofler og grønkål

Hjemme hos os elsker vi suppe, og denne smager virkelig lækkert og så er den oven i købet super sund. Hvad mere kan man forlange af en ret? Den passer perfekt til årstiden og søde kartofler og grønkål er nemme at finde i butikkerne lige nu.

Suppe af søde kartofler og grønkål:

4 pers.

Suppe af søde kartofler og grønkål

Ingredienser:

  • 2-3 meget store søde kartofler
  • 1 pakke frisk økologisk grønkål
  • 2 løg
  • Mindst 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. cayennepeber eller chilli
  • Salt/peber
  • Olie

Fremgangsmåde:

Start med at skære kartoflerne i to eller fire stykker, behold skrællen på.

Læg dem på bagepapir på en bageplade med skræl siden op. Bag dem i ovnen ved 200 ° i ca. 30 minutter, til de er gennembagt.

Imens skrælles løgene og blendes i foodprocessor eller skæres i meget små stykker. Kom dem i en gryde med en smule olie og lad dem stå og stege lidt i olien ved lavt blus.

Hak grønkålen fint.

Når kartoflerne er gennembagt tages de ud af ovnen og skrællen fjernes nemt med en kniv. Kom det bløde kartoffelkød i foodprocessoren og tilsæt noget af bouillonen.

Når det har fået en fin, tyk, jævn konsistens kommes det over i gryden med løgene og varmes op. Tilsæt resten af bouillonen samt grønkål og krydderier.

Nu skal det bare stå og småkoge under låg indtil grønkålen er blevet blød og gennemkogt, så er retten klar til servering. Hvis suppen er blevet for tyk, tilsættes evt. mere bouillon.

Smag til med salt/peber og evt. mere chilli eller cayennepeber, den må gerne smage af noget. Server med brød eller prøv evt. ristede kikærter hvis du har lidt mere tid.

Bon appetit :)

Glæd dig over at du kan spise dette måltid med god samvittighed og læs om grisens vej til din tallerken her: Mit liv som gris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *