Sygdomme relateret til kødspisning

Der er lavet utallige undersøgelser omkring kødspisning og diverse sygdomme og som med alt andet er der delte meninger og forskelligartede resultater.

Men der er efterhånden enighed om at der er helbredsmæssige fordele ved at:

  • holde kødindtaget lavt
  • spise magert kød
  • minimere indtaget af forarbejdet kød

Et stort forbrug af kød KAN have effekt i forekomsten af følgende sygdomme:

Tyktarms- og endetarmskræft

Mavekræft

Blærekræft

Diabetes

Hjerte-karsygdomme/blodprop i hjertet

MRSA samt diverse andre bakterieinfektioner

Fedme – som jo ikke er en sygdom i sig selv, men som fører til andre sygdomme

Højere dødelighed generelt

Der er endvidere undersøgelser som tyder på at kvinder som spiser meget kød også har langt større risiko for at udvikle hormonfølsom brystkræft

Alt sammen sygdomme som jeg i hvert fald gerne springer over. Og når jeg så samtidig kan gøre en god gerning for miljøet, en hel masse dyr samt hele planeten jorden – tja, så giver det hele sig selv.

solsikker

 

 

 

 

 

http://ing.dk/artikel/vegetarer-far-faerre-blodpropper-109867

http://videnskab.dk/krop-sundhed/du-far-darligere-helbred-af-rodt-kod

http://www.bt.dk/sygdomme/flere-farlige-bakterier-i-koed

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *