Tapas

Her kommer en samling af retter som jeg ofte laver sammen og serverer som tapas. Det er godt nok en blanding af retter fra Spanien, Frankrig og Italien, men så kalder vi det bare fusionskøkken :)

Jeg eeeeeelsker pestoer og tapenader og her følger nogen af mine favoritter. De kan serveres samlet som tapas/aftensmad eller hver for sig med pasta eller noget brød, de kan selvfølgelig også sagtens bruges som frokostretter. Udover bruschettaen er de alle veganske og der kan man jo evt. erstatte osten med en vegansk ost.

Her kommer de:
Tapas

 

 

 

 

 

 

Bruschetta

Ingredienser:

  • Ciabatta brød (eller andet brød efter ønske)
  • Hvidløg
  • Olivenolie
  • Tomater
  • Revet ost
  • Basilikum
  • Salt

Knus hvidløg og bland det med olie og salt i en kop. Skær brødet i ikke for tykke skiver og pensl alle skiverne med blandingen. Læg tomatskiver på brødet og top med revet ost. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Tag brødet ud og drys med hakket basilikum lige inden servering.

Tapas

Tomat tapenade

Ingredienser:

  • 100 g. soltørrede tomater
  • Ca. 1/2 dl olivenolie
  • 50 g. kapers
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. salt
  • Lidt chili

Kom det hele i blender eller foodprocessor og hak det. Jeg foretrækker klart grofthakket men man kan også hakke det fint hvis det foretrækkes.

Oliventapenade

  • 1 stort glas sorte oliven uden sten
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 1/2 dl olivenolie
  • 150 g. soltørrede tomater

Kom det hele i blender eller foodprocessor og hak det. Jeg foretrækker klart grofthakket men man kan også hakke det fint hvis det foretrækkes.

Peanut pesto

  • 150 g. peanuts
  • 1 lille potte basilikum
  • 1 lille potte persille
  • 3 fed hvidløg
  • Ca. 1/2 dl olivenolie
  • Saft fra 1/2 citron

Kom det hele i blender eller foodprocessor og hak det. Jeg foretrækker klart grofthakket men man kan også hakke det fint hvis det foretrækkes.

Stegte rosenkål med citron og hvidløg

  • 500 g. rosenkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 -3 fed hvidløg, hakket
  • Saft og skal fra ½ citron
  • Salt/peber

Rens rosenkålene og steg dem let i olien sammen med de hakkede hvidløg. Tilsæt citronsaft-og skal og vend det hele rundt, lad det småstege på meget lavt blus nogen minutter til kålene er klar. Smag til med salt og peber og server.

Tapas

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *