Thairet med rød karry

Vi har rejst en del i Thailand og mine børn elsker karryretter fra Thailand. De kan ikke få dem stærke nok men jeg bryder mig ikke om at karryen overdøver alt andet. Denne thairet med rød karry er derfor kun en smule stærk.

Førhen lavede vi den altid med kylling men den smager altså fuldt ud ligeså godt uden. Faktisk kan jeg overhovedet ikke smage forskel, og nu kan den spises med rigtig god samvittighed og sund og smagfuld, det er den.

Thairet med rød karry

Thairet med rød karry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4-6 pers.

Ingredienser:

  • 2/3 broccoli
  • 1 rød peber
  • 1/2 squash
  • 2 løg
  • 5 store gulerødder
  • 5 store kartofler
  • 1 pose frossen wok blanding
  • 1 glas rød karrypasta
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 1 lille stykke frisk ingefær
  • Evt. 2 tsk. fiskesauce
  • Bouillon
  • Salt
  • Tilbehør: Nudler eller ris

Fremgangsmåde:

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i tern. Koges i max 10 minutter i en gryde med grøntsagsbouillon. Hæld vandet fra men gem det. Hæld kogende vand på de frosne grøntsager og lad dem stå og tø op og dryppe af.

De resterende grøntsager skæres i tern og steges i lidt olie, tilsæt den røde karrypasta og lad den stege med. Tilsæt dernæst kartofler og gulerødder og til sidst wok blandingen, kokosmælk, reven ingefær og evt. fiskesauce. TIlsæt også evt. lidt bouillon efter behov.

Lad retten stå og simre kort, smag til med salt og server med nudler eller ris.

Thairet med rød karry

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *