Tomatsuppe a la Jamie Oliver

Jeg elsker tomatsuppe og har ofte købt den frosne, færdiglavede, det er så dejligt nemt i hverdagen. Men jeg må indrømme, at der er en verden til forskel i forhold til denne lækre ret. Den færdigkøbte er utroligt sød og smager ikke så meget af tomater.

Desværre er tomaterne ikke så smagfulde på denne årstid men jeg har bare lidt mere lyst til suppe nu end om sommeren :)

 Tomatsuppe

Tomatsuppe a la Jamie Oliver

ca. 3 pers.

Ingredienser:

  • 1 kg. modne cherrytomater på stilk
  • 2 store tomater
  • 1 frisk rød chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 små løg
  • 4 spsk. balsamicoeddike
  • 1 bundt frisk basilikum
  • Evt. lidt cremefraiche til servering
  • Olivenolie
  • Salt/peber

Fremgangsmåde:

Pluk tomaterne af stilkene og læg alle cherrytomaterne i en bradepande sammen med de store tomater som forinden skæres i kvarte. Flæk og udkern chilien og kom den i, kvas de 4 pillede hvidløg og tilsæt også dem. Krydr med salt og peber og dryp generøst med olivenolie. Vend alt sammen og sæt det i ovnen på øverste rille ved 220° i 15 minutter.

Pil løgene, hak dem groft og kom dem i en gryde med en smule olie og lidt salt. Skru op til middelvarme og lad løgene stå og blive bløde. Rør rundt af og til. Tilsæt 4 spsk. balsamico og lad den koge ind.

Tag bradepanden ud af ovnen. Fjern evt. skrællerne fra tomaterne. Kom det hele i en foodprocessor sammen med løgene fra gryden, det skal køre i to omgange.

Kom det hele tilbage i gryden og varm det godt igennem, smag det til og server det evt. med en klat creme fraiche.

Hertil kan man evt. servere ciabatta brød som er skåret i skiver og penslet med en blanding af olie, hvidløg, salt og oregano. Det varmes i ovnen til det er sprødt på overfladen.

Vil man have suppen mere fylding og mættende kan man servere lidt kogt pasta dertil.

Det smager skøøøøønt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *