Vegetar moussaka

Nogen vegetarer spiser æg og mælkeprodukter, andre ikke. Før der var noget som hed veganere og der gik mode i det, tror jeg at de fleste vegetarer spiste æg og mælkeprodukter. Men nu skal alt deles op i kasser, ellers kan vi åbenbart ikke finde ud af det. Så nu hedder en vegetar som spiser æg og mælkeprodukter en lacto-ovo vegetar.

Jeg er modstander af al den kasseinddeling og om man vil spise æg og mælkeprodukter er noget man må gøre op med sig selv.

Her kommer i hvert fald en lækker og nem ret med både æg og cremefraiche til dem/os som stadig spiser det.

Vegetarmoussaka

 

 

 

 

 

 

 

Vegetar moussaka

4 pers.

Ingredienser:

  • 2 auberginer
  • 2 dl. olie
  • 2 squash
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 2 løg
  • 500 gr. champignon
  • 3 æg
  • 1 dl. cremefraiche
  • Salt/peber

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 200 ° C. Skær auberginerne i 1 cm. tykke skiver og læg dem på bradepanden på bagepapir. Pensl dem med noget af olien og sæt dem i ovnen i mindst 15 minutter indtil de er bløde og gyldne.

Skær squash i små tern og rist dem i olie evt tilsat en smule vand så de ikke brænder på. Lad dem stege til de er bløde ca. 15 minutter. Tilsæt tomatpure.

Hak løg og champignon og steg begge dele i en gryde til de er bløde og gyldne.

Slå æggene ud i en skål og bland dem med cremefraiche.

Nu samles moussakaen:

I et ildfast fad lægges først det halve af auberginerne, derpå et lag squash/tomat, så hele champignon/løg blandingen. Derefter resten af auberginerne, resten af squashblandingen og slut med æggeblandingen øverst.

Bages i ovnen ved 200° C til æggemassen er stiv og gylden.

Server med salat og det smager bare godt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *