Waldorfsalat

Jeg ELSKER waldorfsalat :)

Denne skønne salat blev lavet første gang mellem 1893 og 1896 på Waldorf Hotel i New York og æren går til chefkokken der, Oscar Tschirky. Tak for den.

Mange synes det er festmad men nej da, den kan skam spises når som helst. Især i denne søde juletid.

Waldorfsalat

waldorfsalat

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2 æbler
  • 4 stilke bladselleri
  • 300 g grønne stenfri vindruer
  • 50 g valnødder
  • 3 1/2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. sukker
  • salt

Skær æblerne i fine tern, snit bladselleri i tynde skiver, og halvér druerne. Hak valnødderne groft. Smag cremefraiche til med sukker og  salt. og vend æbler, bladselleri, druer og valnødder i. Lad gerne salaten trække lidt på køl inden servering. Pynt gerne med lidt druer og nødder. Smager skøøøøønt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *